Bitcoins

Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de opensourcesoftware die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres.

Bitcoins worden ook in Nederland steeds vaker geaccepteerd

Al vanaf het begin zijn er acceptanten. Vanaf eind 2013 bieden de eerste grotere e-commercebedrijven een bitcoin betaaloplossing aan. Overigens wordt er vaak gebruikgemaakt van een tussenstap in de vorm van een betaalprovider, wat ervoor zorgt dat de bitcoins direct bij de transactie (grotendeels kunnen) worden ingewisseld. Op deze wijze zal er in de boekhouding van deze bedrijven mogelijk geen bitcoin te zien zijn omdat deze al bij de transactie zijn ingewisseld voor euro’s.

iWantFreeBitcoins
Verdien bitcoins door korte enquetes en vragenlijsten in te vullen zonder een account aan te maken. Je wordt per uur uitbetaald in BitPoints, deze kan je wanneer zij 0.1 BTC vertegenwoordigen of meer uitcashen op je bitcoin adres.

Bitbucks
Er zijn meer dan 2000 enquetes en vragenlijsten beschikbaar wereldwijd. Verdien bitcoins door korte enquetes en vragenlijsten te beantwoorden. Sommige zijn niet gratis in te vullen en vereisen een kleine storting (lager dan de uitbetaling). Sommige aanbiedingen vereisen Facebook authenticatie. Voor de rest hoef je geen account aan te maken en verdien je direct op je gewenste bitcoin adres.

Bitcoinget
Hier kan je bitcoins gratis verdienen door YouTube videos te bekijken en korte vragenlijsten in te vullen. Dagelijkse uitbetaling in bitcoin, je hoeft geen account aan te maken.

Plus500

Bij Plus500 kan je handelen in bitcoins en litecoin met een welkomstbonus van 25 euro. Hier speel je door litecoin te (ver)kopen eventuele stortingsbonussen het snelste vrij.