Bitcoin & Cryptocurrency

Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de opensourcesoftware die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins kunnen worden opgeslagen op een personal computer of smartphone in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij, een portemonneedienst. Je kan er ook voor kiezen om je cryptomunten te bewaren in een offline of hardware wallet.

Cryptomunten kan je steeds naar een andere persoon verzenden via het internet. Elke wallet heeft namelijk een publiek adres, een hele reeks cijfertjes en lettertjes die ook bekend staat als de publieke sleutel.

Bitcoins worden ook in Nederland steeds vaker geaccepteerd

Al vanaf het begin zijn er acceptanten. Vanaf eind 2013 bieden de eerste grotere e-commercebedrijven een bitcoin betaaloplossing aan. Overigens wordt er vaak gebruikgemaakt van een tussenstap in de vorm van een betaalprovider, wat ervoor zorgt dat de bitcoins direct bij de transactie (grotendeels kunnen) worden ingewisseld. Op deze wijze zal er in de boekhouding van deze bedrijven mogelijk geen bitcoin te zien zijn omdat deze al bij de transactie zijn ingewisseld voor euro’s.

Je kan ondertussen al op diverse manieren zelf cryptocurrency kopen. Er bestaan cryptobrokers die het heel gebruiksvriendelijk maken om zelf te investeren in cryptogeld. Verder zijn er ook zogenaamde crypto exchanges, waar je Bitcoins kan ruilen tegen andere altcoins zoals Stellar Lumens of Monero.